Hösten 2018

Det går knappt att tro det denna sommar, men en höst lär ju följa…

Vad passar då bättre än att träda in i Palladiums varma akustik och ta del av Malmö Chambers Music Festival och vårt samarbete med festivalen den 19/9.

OBSERVERA dagen och tiden som inte är ordinarie.

19/9 MALMÖ CHAMBER MUSIC – BOOKMARKS & SONGBIRDS

Roger Muraro spelar bland annat Betsy Jolas Signets och Olivier Messiaens Fauvettes de l’Hérault – Concert des garrigues, ett verk som rekonstruerats av just Monsieur Muraro. Stycket får genom kvällens konsert sin Skandinavienpremiär!

Lise Berthaud framför tillsammans med Quatuor Modigliani Mozarts stråkkvintett KV 516 för två violor.

Program:
Claude Debussy – Etudes, 1 livre
Betsy Jolas – Signets – hommage à Ravel
Olivier Messiaen – Fauvettes de l’Hérault – Concert des garrigues Skandinavienpremiär!
Roger Muraro, piano

Bernd Alois Zimmermann – ur Stråkkvartett
Quatuor Modigliani

Wolfgang Amadeus Mozart – Stråkkvintett nr 4 g-moll KV 516
Lise Berthaud, viola; Quatuor Modigliani

 

28/10 DAHLKVISTKVARTETTEN

För första gången gästar Dahlkvistkvartetten Salomon Smith, som stolt presenterar årets grammisvinnare här med verk av Storm och Grieg.

Kvartetten, som bildades 2007, har sedan dess etablerat sig på en internationell nivå och som en av Sveriges mest eftersökta kammarmusikgrupper.

Kvartetten spelar huvudsakligen på instrument som lånats från Järnåkerfonden. Repertoaren är grundad på verk av traditionella mästare blandat med 1900-tals och nyskriven musik. Deras nya grammisvinnande skiva, ”Tarrodi: String Quartets”, har hyllats i media över hela landet.

 

11/11 THEDÉEN & DERWINGER

Två av våra främsta solister, Torleif Thedéen, cello, och Love Derwinger, piano, spelar här centrala verk för cello och piano av Beethoven och Prokofiev.

Torleif Thedéen inledde sin internationella solistverksamhet 1985. Han har turnerat med ledande orkestrar som t.ex. London Philharmonic Orchestra och Wiener Symphoniker. Thedéen är professor vid Edsbergs Musikinstitut i Stockholm och vid Musikhögskolan i Oslo.

Love Derwinger har efter debuten som solist vid 16 års ålder konserterat världen över och deltagit i ett flertal prestigefyllda festivaler. Han är känd för sin mångsidighet och varvar solistuppdrag med kammarmusik, nutida musik och lieder-repertoaren.