Våren 2019

Välkomna till våren 2019!

Vi kan glädja våra medlemmar om att man numera kan förbeställa mat och dryck på webben till alla våra konserter här på Palladium så man slipper köa när man kommer hit. Förbeställer gör man här: https://palladiumservering.ebiljett.nu/

 

20/1 TILLBAKABLICK – MUSIK FRÅN FÖRRA SEKELSKIFTET
Philip Zuckerman, violin & Thormod Rønning Kvam, piano

Tillbakablick – musik från förra sekelskiftet

Konserten bjuder på fyra olika perspektiv från de fyra stora kompositörerna Gershwin, Janacek, Ravel och Stravinskij under de händelserika åren efter förra sekelskiftet.

Huvudpunkterna i programmet är Janaceks violinsonat och Ravels violinsonat som är minst sagt olika, både i stil och temperament. Konserten avrundas med små ljuvliga arrangemang av violinlegenden Jascha Heifetz, från Gershwins opera “Porgy and Bess”.

 

24/2 ROMANSKONSERT MED VÄRLDSSOPRANEN MALIN BYSTRÖM OCH PIANISTEN MAGNUS SVENSSON

Romanskonsert med världssopranen Malin Byström och pianisten Magnus Svensson

Malin Byström är hovsångerska och en av världens främsta sopraner som framträder regelbundet i huvudroller på scener som Metropolitan Opera och Covent Garden. Hon är utbildad på Teaterhögskolan vid Göteborgs universitet och Operahögskolan i Stockholm.

Byström debuterade 2002 vid Royal Opera House i London som Amalia i den sällan spelade Verdioperan ”I masnadieri”. 2018 utsågs hon till Årets kvinnliga sångare av International Opera Awards i England.

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han har under de senaste fem säsongerna varit konstnärlig ledare för ”Stockholms Konserthus Romansserie” och framträder där med några av våra främsta svenska världssångare men även internationella storheter.

Svensson studerade piano för professor Stella Tjajkovski och Staffan Scheja, och tog solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1998 med skolans hedersjetong som bäste elev. Magnus Svensson har framträtt på de flesta större konsertscenerna i Sverige, men också flitigt konserterat i USA och i flertalet europeiska länder.

 

7/4 ENCORES AND MORE MED WALTMAN & SKOOGH

Encores and more med Waltman & Skoogh

En duo som i snart två decennier har framträtt både nationellt och internationellt vid en rad festivaler.

Paul Waltman är 2:e konsertmästare i Norrköpings symfoniorkester. Som solist har han spelat in Korngolds violinkonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester och uruppförde 2017 B Tommy Anderssons violinkonsert (inspelad av SR P2). Pauls hjärta slår lite extra för den senromantiska repertoaren, inte minst i det utsökta formatet av småstycken som utgör andra hälften av kvällens program.

Konsertpianisten Francisca Skoogh har under åren etablerat sig som en av landets främsta och har samarbetat med namnkunniga dirigenter som Leif Segerstam och Okko Kamu.

5/5 Unga Salomon