Generalprogram våren 2018

 

VÅREN 2018

21/1 Kungsbackatrion

Trioklassiker
Kungsbackatrion är vår främsta kammarmusikexport i världen idag. Deras framträdanden har fört dem till Carnegie Hall, New York, Concertgebouw, Amsterdam och Konzerthaus, Wien.
Ett dramatiskt och varierat program ställer två av den europeiska traditionens portalgestalter mot två av våra främsta nutida kompositörer, Byström och Pärt.

 

 

25/2 Variationer

Pianisten Hans Pålsson som nyligen firade 50 år som konsertpianist fortsätter nu sin vandring genom pianolitteraturen i ett program kallat ”Variationer. Före paus presenteras kortare variationsverk från olika epoker, från Bach över Mozart och Schumann till vår tid, Borisova-Ollas. Efter pausen, Diabellivariationerna, Beethovens musikaliska och pianotekniska testamente.

www.hanspalsson.se

25/3

OBSERVERA! KONSERTEN MED ENSEMBLE SYD ERSÄTTS AV: Duo Carr Quennerstedt

Musik av Beethoven, Brahms och Stravinskij

Duo Carr Quennerstedt består av violinisten Elna Carr (f.1988) och pianisten Håkan Quennerstedt (f.1985). Paret träffades 2005 på Musikkonservatoriet i Falun, och deltog då som rivaler i Riksförbundet Unga Musikanters solisttävling. De belönades med en delad förstaplats och har spelat över 100 konserter tillsammans sedan dess. Vid 2011 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande korades duon till vinnare med motiveringen ”Ett övertygande och moget musicerande både kraftfullt och nyanserat kombinerat med en fin och avspänd publikkontakt”. 2013 spelade duon in sin första CD med Beethovens Kreutzersonaten och Prokofjevs första violinsonat. Samma år grundade Håkan Slottsstadens Pianoskola som han driver tillsammans med pianisten Johan Reis. Elna är sedan augusti 2015 tredje konsertmästare i Danmarks Radios Symfoniorkester. Våren 2016 framförde hon Sibelius Violinkonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester som finalist i Solistpriset.

Duo Carr Quennerstedt har fördjupat sig i den klassiska sonatrepertoaren och planerar att framföra husguden Beethovens samtliga violinsonater under jubiléet 2020.

 

29/4 Unga Salomon 

Vårt arkiverade program, hösten 2017
22/9 Armida Quartet  FREDAG 18.00
I samarbete med Malmö Chamber Music
Porträtt av Armida Quartet

Sofia Gubajdulinas första stråkkvartett, Ludwig van Beethovens intensiva och krävande Große Fuge.

Konserten avslutas med att pianisten Francisca Skoogh samt Johanna Staemmler och Peter-Philipp Staemmler ur Armidakvartetten framför Beethovens första pianotrio.

Musik av Gubajdulina och Beethoven.

Medverkande:
Armida Quartet
Francisca Skoogh
, piano

För hela festivalens program samt köp av biljetter se Malmö Chamber Musics hemsida.

 

15/10 Hyllning till Isadora Duncan

Lilly Zetterberg, dans, Roland Pöntinen, piano

I samarbete med Dansstationen och Palladium

I ett samarbete mellan dansaren Lilly Zetterberg och pianisten Roland Pöntinen speglas Isadora Duncans liv från hennes tidiga verk, ca 1904 till hennes sista verk 1922, i olika koreografier.

Vi får höra musik av Chopin, Gluck och Scriabin – samma fantastiska pianosolon som olika pianister spelade när de uppträdde med Isadora.

läs mer och boka biljett på

http://www.palladium.nu/event/hyllning-till-isadora/

 

19/11

Marmén quartet

Marmen Quartet, som etablerat sig som en av de mest lovande unga kvartetterna i Europa, är Artist in residence hos Salomon Smiths Kammarmusikförening och presenterar denna gång ett spännande program med stora kontraster, där Amerikansk minimalism möter klassiska mästerverk av Beethoven och Brahms.

Efter att ha vunnit ett flertal priser och stipendier har Marmen Quartet etablerat sig som en av de mest lovande unga kvartetterna i Europa.

De studerar för Oliver Wille i Hannover och Simon Rowland-Jones på Royal College of Music i London, där de för närvarande bedriver Artist-Diplomstudier i kvartettspel.

Program:
Philip Glass – Stråkkvartett nr. 3, ”Mishima”
Beethoven – Stråkkvartett i ess-dur, op. 74
Brahms – Stråkkvartett i a-moll, op. 51 nr 2